Balans en aandacht training

Met de balans en aandacht training leren kinderen hun aandacht te richten.Hoe kan ik mij meer focussen? Door met je wil je aandacht te sturen naar waar dit nodig is. Zo leren ook beweeglijke kinderen en dromerige kinderen beter focussen.
Door balans en aandacht training ervaren kinderen dat ze invloed hebben op hun gedachten. Ze leren deze op een positieve manier te gebruiken.
Als je aandachtig luistert naar je lijf, leer je voelen wat het wil vertellen.Met die informatie leren kinderen om zelf balans te brengen in hun lichaam. Wanneer kinderen stress ervaren, worden ze vaak impulsiever. Ze zijn dan sneller afgeleid. De balans en aandacht training helpt hen om zichzelf tot rust te brengen en zich met anderen te verbinden.Het vermogen om jezelf fysiek te stabiliseren houdt verband met het vermogen om te voelen of emoties te uiten. Om te gaan met impulsen, irrationele angst los te laten en het hoofd te bieden aan de “vecht, vlucht of bevriezen”reactie. Zelfs stressvolle herinneringen kun je op een andere manier bekijken als je ontspannen bent. De balans en aandacht training levert een positieve bijdrage aan stressmanagement en omgaan met faalangst. Daarnaast zorgen de lessen ervoor dat de kinderen zich, ondanks alle stress van het dagelijkse leven, gelukkig kunnen voelen en creatief te zijn. Als kinderen ontspannen en speels zijn, wordt hun zintuiglijke systeem in beslag genomen door leren. Ze reageren dan met aandachtige nieuwsgierigheid

Visualisatie

De kinderen krijgen uitleg hoe visualisatie werkt. In het boek BalancLeren staan krachtige oefeningen en technieken om beter te worden met visualisatie. Hierdoor leren de kinderen zich beter te voelen, prachtige positieve beelden te visualiseren en positieve gedachten te denken. Ze leren om hun dromen te visualiseren en inbeelden met de 3 zintuigen: zien (inbeelden), horen (gedachten) en voelen (gevoelens). Op deze site vind je een link naar YouTube van deze visualisaties. Je kunt ze beluisteren met de kinderen of alleen, zodat je een idee krijgt hoe je dit kunt doen.

Lees verder..Zintuigen, elementen, chakra’s en spel.