Zintuigen

Zintuigen spelen een grote rol bij het ervaren van onze omgeving. We nemen de wereld waar via onze zintuigen. Kinderen zijn zich daarvan vaak niet bewust. Wanneer je meer bewust wordt  van de werking van de zintuigen en hoe je de wereld waarneemt via je zintuigen, dan merk je ook welke indrukken bij je naar binnenkomen. Dat zijn er enorm veel! Je gaat ervaren welke invloed dat heeft op de beleving van de wereld om je heen.

Elementen

De elementen waaruit alles bestaat; Aarde, Lucht, Vuur, Water, Licht en Ether. De elementen vervullen de basisbehoefte van ieder levend wezen. In de Aarde groeit ons voedsel, we kunnen maar enkele minuten zonder Lucht, we warmen ons aan Vuur en zonder Water zouden wij uitdrogen. Kinderen voelen zich enorm aangetrokken tot deze elementen. Alles wat je kunt waarnemen met je zintuigen, kun je onderbrengen bij één van deze energieën. In dit boek maken kinderen met behulp van hun zintuigen een ontdekkingstocht en beleven zij de elementen.

 

Het hart - BalancLeren Elles Smit Visualisaties
Chakra’s

Is dat wat niet gezien wordt er niet? Is de voelbare energie die door je lijf stroomt er niet? Juist het onzichtbare meer zichtbaar maken geeft duidelijkheid aan kinderen. Chakra’s zijn niet zichtbaar maar wel voelbaar. Denk maar aan de ‘draai in je buik’ wanneer er iets vervelends gebeurt, dit is het Zonnevlechtchakra. Daar zit ook je kracht en het vuur om dingen neer te zetten. De elementen, de zintuigen en chakra’s laten in dit boek een verbinding zien.

Spel

Na alle informatie is het tijd om de zintuigen, elementen en chakra’s te ervaren. Door middel van deze activiteiten activeer je het aangeboren potentieel van kinderen. Zij oefenen vaardigheden zoals waarnemen, communiceren, redeneren en je inleven in de ander.Dit helpt de kinderen om meer samenhang in hun eigen leven te ervaren.

Balans en aandachttraining

Lees hier een aantal aanbevelingen!